Zaterdag 25 Juni

Was in Onstwedde de veulen keuring. Gamba Girl SVN (lexicon x Heartbreaker) behaalde hier een eerste premie.

 

Zondag 20 November

Concours Vlagtwedde met Charda Svn in de klasse L1

In de eerste proef hadden we 193 punten en hiermee zijn we 1ste geworden. En in de 2de proef was Charda Svn 2de met 198 punten.

Met deze resultaten heeft Charda de L1 competitie gewonnen.

bron: www.draversfoto.nl

 

Zaterdag 19 November

 

Zaterdag 2 februari

Vandaag is onze merrie veulen geboren van Astrix uit een elite sport Ahorn.

Ielynn-Ro Svn

Astrix x Ahorn

 

 

Woensdag 2 Januari

Vandaag is onze dochter Emma Lynn Vries geboren

 

 

 

Dinsdag 1 Januari 2013

Stal Vries Nieuwolda wenst iedereen een gelukkig en sportief 2013

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11 Februari

Was de finale dag voor het groninger kampioenschap in Vlagtwedde. Arleste SVN moest als eerste starten. Ze had iets meer spanning als de dag ervoor, desondanks liet ze een fijne proef zien. Dit werd dan ook beoordeeld met een score van 62,94 procent en een eerste plek. Dit leidde tot een totaal score van 63,94 procent waarmee Arleste SVN zich kampioen in de klasse Z1 mag noemen van de provincie Groningen.

 

 

 

Vrijdag 10 Februari

Vandaag was de selectie voor het groninger kampioenschap in Vlagtwedde. Arleste SVN liep een fijne proef, dit werd beloond met een totaal score van 65 procent en een eerste plek.

 

 

 

Vrijdag 13 januari

Is Heavenly-ro SVN (Sandreo x Ahorn) geboren.

 

 

 

1 januari 2012

Stal Vries Nieuwolda wenst iedereen een gelukkig en een sportief nieuwjaar

 

 

 

Vrijdag 23 December

Mochten Charda SVN en Arleste SVN de finale van indoor veendam lopen in zuidbroek.

Beide paarden deden goed hun best maar vonden het toch nog erg spannend, Charda SVN behaalde de achtste plaats en Arleste SVN behaalde een derde plaats.

 

 

Zaterdag 3 December

Concours in Onstwedde met Charda Svn in de L1 en Arleste Svn in de Z1.

Charda Svn behaalde in de L1 een score van 194 punten hiermee werd ze 2de in de 1ste proef. In de 2de proef behaalde zij een score van 183 punten en werd ze 1ste in.

Arleste Svn behaalde 's avonds tijdens de Z1 proef een score van 220 punten en werd 1ste in de Z1 klasse.

 

 

Zaterdag 20 November

Concours Vlagtwedde met Charda Svn in de klasse L1

Tijdens de laatste wedstrijd van de competitie in Vlagtwedde behaalde Charda Svn in de eerste proef een score van 193 punten waarmee ze de 1ste plek behaalde. Tijdens de 2de proef behaalde ze een score van 198 punten en werd Charda Svn 2de. Charda Svn werd 1ste in de competie van Vlagtwedde

 

 

 

 

Vrijdag 11 November

Concours in Vlagtwedde met Arleste Svn in de klasse Z1.

Dit was de laatste wedstrijd in de competitie van Vlagtwedde. We hebben een fijne proef gereden en dat werd ook beloond met 233 punten en een 1ste  prijs.

Hiermee mochten we door naar de kur op muziek in de klasse Z1. Ook in de kur op muziek werden we 1ste met  71,25%.

 

Vrijdag 11 November

Concours Winschoten met Arleste Svn in de klasse Z1. We hebben fijn gereden, ondanks dat we de verkeerde kant op hadden gereden nog een 3de prijs hadden met 227 punten

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 Oktober

Willemien Vries stelt ondanks 233 Z1 punten fan teleur

ONSTWEDDE – Na aanleiding van haar monsterscore van 242 punten in Nieuwe Pekela een week eerder stuurde een aanwezige fans in Onstwedde haar met de opdracht de ring in om minstens 235 punten te halen, want anders voldeed ze niet aan de verwachting. Met 'maar' 233 punten keerde Vries de Z1 ring uit op 22 oktober. “Dat is toch ook erg goed?“ bepleitte ze haar zaak nog bij haar fans voor wie ze speciaal al naar de kapper was geweest voor een kekke nieuwe look. Uiteraard is 233 een uitmuntende score en genoeg voor de winst. “Dit is een paard met kwaliteiten”, oordeelde jury Natascha Veen dan ook over Arleste SVN. “Het werd op een nette manier voorgesteld door Willemien Vries. Het dier loopt ontspannen aangespannen. Een paard mag dan wel kwaliteiten hebben, dat moet je er als ruiter wel uit halen en dat lukt Vries.” Willemien Vries hoort het met een glunder over haar gezicht aan. “In de les bij Corrie Rave en Jan Willem Zweep zijn we heel erg bezig met ontspanning. Van nature is dit een wat kijkerig paard. “Vandaag lukte dat nog niet zo goed als in Nieuwe Pekela. Arleste had hier toch iets meer spanning en dan kun je er net even minder aan rijden. Maar ik ben wel tevreden. Zodra de proef begint loopt Arleste eigenlijk overal langs en dan ga je toch iets makkelijker door de oefeningen. Je begrijpt, ik ben heel erg blij met zo'n paard.” Jarmilla Peteson werd tweede met haar Woody met 210 punten en plek drie was voor Lianne Vreugdenhil met Ustulata die met 207 punten nog net de wedstrijdsectraris van de dressuurcompetitie Ineke Migchels met Urasco die 206 punten haalde, voorbleef.

Bron: 1pknoord

 

Zaterdag 15 oktober

Nieuwe Pekela-

Tijdens de Z1 wedstrijd in Nieuwe Pekela behaalde Willemien Vries samen met Arleste SVN een score van 242 punten en behaalde hiermee de eerste plaats.

 

Vrijdag 24 Juni

Buitengewoon en Arleste zijn mee geweest naar Oldehove. Buitengewoon had in het M1 188 en 192 punten en was hier 3de en 4de mee. Arleste had in het Z1 218 en 222 punten en was hier 4de en 2de mee.

 

Donderdag 23 juni

Charda SVN ging voor het eerst mee op Concour in het L1. Ze was ontzettend braaf.  Hier had ze een punten totaal van 184 en 192 punten. Hier had ze nog een 4de en 3de prijs.

 

Donderdag 9 juni

Buitengewoon ging voor het eerst mee in het M1. Ondanks de slechte banen deed hij goed zijn best. In de eerste proef hadden ze 179 punten en in de tweede proef 189 punten.

 

Zaterdag 28 Mei

Arleste is voor het eerst meegegaan in het Z1. In de eerste proef kwam er ineens een windvlaag voorbij, en vloog Willemien haar hoedje af. Hierdoor kwamen er wat foutjes in de proef. Het punten totaal van de eerste proef was 198. Gelukkig ging de 2de proef een stuk beter. Hier waren ze eerste met 220 punten.

 

Vrijdag 13 Mei

Zijn Marck en Willemien getrouwd

Ze hebben een hele mooie dag gehad.

En willen iedereen bedanken voor alles.

 

 

 

 

 

Zaterdag 19 Maart

Tijdens de kur van de Dollards dressuur competitie is Buitengewoon Svn 2de geworden in de klasse l2. En Arleste Svn is ook 2de geworden in de klasse M1.

 

  

 

 

 

Zondag 6 Maart

Buitengewoon Svn heeft de tweedaagse in Oostwold gewonnen in de klasse L2. Arleste Svn is met de tweedaagse van Oostwold 2de geworden in de klasse m1.

 

 

Zaterdag 12 Februari

 

Willemien Vries Groninger kampioen M1 met Arleste Svn

 

bron: www.draversfoto.nl

 

Zondag 6 Februari

 

Willemien Vries dubbelt met Buitengewoon en Arleste SVN

WINSCHOTEN – In zowel de M1 als de L2 was het Willemien Vries die op zondag 6 februari de zaak winnend wist te beklinken. In het M1 was dat met de zeer getalenteerde Arleste SVN waarmee ze 202 punten bijeen reed. Tweede werd hier Iris de Haan met A Part of Tango met 192 punten. “Ja, alweer achter Willemien Vries”, klinkt het een beetje bedrukt bij De Haan die in twee optredens twee keer Vries voor moest laten gaan. “Maar dat vind ik geen schande hoor”, ontkent De Haan een 'Vries-syndroom' te hebben. Annemarie Nijhoff werd met Sebastopol Nijhave met 189 punten derde.
In de L2 was het met Buitengewoon SVM dat Vries won met 196 punten

 

 

Woensdag 29 December

Buitengewoon SVN heeft zich in Zuidbroek tijdens de finale van de DCIV een score behaald van 194 punten waardoor hij is geeindigd op de 3de plek in de L1 Klasse

 

Dinsdag 28 December

Arleste SVN is naar Ermelo geweest voor de finale van de subli competitie.

Hierin haalde zij een score van 68 procent in de 1ste proef, waardoor ze eindigde bij de beste 15 die de 2de proef 's avonds ook nog mogen rijden. Hierin behaalde Arleste SVN een score van 73 procent waardoor ze eindigde op de 11de plek in het algemene klassement van de subli competitie.

 

 

Buitengewoon SVN heeft zich geselecteerd om de finale van DCIV op 29 december in zuidbroek  te lopen.

 

Arleste SVN moet dinsdag 28 december de Finale voor de  subli competitie voor de 5 jarige te Ermelo lopen.

 

 

Felda (Lexicon x Heartbreaker)

Verkocht naar Engeland

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboren Foefoezela SVN

Sir Oldenburg x Gribaldi

 

 

 

 

Dinsdag 13 juli

 

Emoties bij Pavo Cup 5-jarigen

TOLBERT – Roy van den Heuvel vecht met een lach en een traan na zijn rit bij de Pavo Cup in Tolbert op 13 juli met Remmits Armani. Het was mooi, had Van den Heuvel al bij zichzelf bedacht en dat was de jury met hem eens. Uiteindelijk verdiende Van den Heuvel met zijn paard de eerste plaats in de rubriek bij de5 jarigen en een startbewijs voor de finale in Ermelo. De jury prees de draf van het hoogbenige paard, stelde dat er nog iets aan kracht te winnen was in de galop en zag voldoende ruimte in de stap. De draf werd met een 8 het hoogst gewaardeerd, maar ook de cijfers voor galop met een 7 en de stap met een 7,5 waren ruim voldoende en in totaal scoorde Remmits Armani een 77 punten.
Ook Willemien Vries met Arleste SVN kan zich opmaken voor de trip naar Ermelo. Via onder andere een 7 voor de stap en 7,5 voor draf en galop kreeg deze combinatie 72,5 punten. De jury viel de makkelijke zijgangen van het paard open de goede balans in de galop, waardoor het paard eenvoudig kon schakelen. De stap kon iets ruimer.
Met beide 66,5 punten werden Iris de Haan met A Part of Tango en Vai Bruntink met Adventure goede derden.

 

Ook is Arleste SVN deze dag keur geworden.

 

bron: 1pknoord.nl

 

 

 

Zaterdag 12 Juni 2010

 

 

Buitengewoon svn (Sandreo x Houston ) voor het eerst mee op buitenconcour te Veendam in de klasse L1. Hij gedraagde zich super.

Buitengewoon svn is in de 1ste proef met 195 punten 1ste geworden.

In de 2de proef met 180 punten is Buitengewoon svn 4de geworden.

 

 

 

Maandag 1 Juni 2010

 

Geboren merrieveulen Fanity SVN Sir Oldenburg x Sandreo

 

 

 

 

 

 

Uitslag KNHS- Subli selectiewedstrijden Oosterwolde 25 Mei 2010

5 jarigen

 

Nr.   Naam ruiter                                  Paard                            Uitslagen

 

1       Margot  Kostelijk                           Anieni-K                           75.40

2       Willemien Vries                             Arleste SVN                     71.20

         Michelle Eveleens                         Anoraline                         70.60

         Ellen Wynia                                   Lemniscaat Arento          67.60

         Petra Komduur                              Westen                            65.10

         Marije Heuvel                                Amaranthos                     58.30

 

 

 

 

Diamant van Onstwedde 21 Mei 2010

 

Arleste S.V.N. maakt uitmuntende indruk

 

 

 

 

 

 

 

ONSTWEDDE – De oplettende kenners wisten het al na een blik op het voorterrein. Arleste S.V.N. Maakte met Willemien Vries (foto boven) indruk en was door velen al aangewezen als winnaar van de Diamant van Onstwedde bij de vijfjarige dressuurpaarden. Echter de kenners zitten op de tribune en de jury bestaande uit Emmilie Scholtens en Roel Henstra stonden bij de ring. Ook daar echter maakte het paard een voortreffelijke indruk en mocht samen met A-Zoo die werd voorgesteld door Nynke Postma terugkomen om door Scholtens te worden nagereden. Arleste (foto beneden) werd eerst bestegen en was na oordeel van de jury een mooi paard om te zien die goed schakelen en gedurende de rit steeds fijner werd om te rijden, maar fractie meer souplesse en snelheid nodig had. “Ik heb lekker gereden”, vertelde Scholtens. Met 90 punten viel er direct een behoorlijke dosis werd te verrichten voor A-Zoo. Een goed paard met een mooie voorhand, dat echter iets te veel op de voorhand loopt. Een paard dat iets meer tijd nodig heeft, maar wel veel potentie heeft, en 75 punten kreeg van de jury. Willemien Vries en Arleste S.V.N. Mochten daarop de diamant in ontvangst nemen.

 

 

 

Bron  1pknoord.nl

 

zie ook http://www.wittescholtens.nl  laatste nieuws

 

 

 

 

Zaterdag 8 mei 2010

 

Geboren hengstveulen  Fioravanti SVN  Uphill  x Pion

 

 

 

 

 

Zaterdag 10 april 2010

 

Geboren hengstveulen Fantum Gentleman x Lennard

 

 

 

 

 

Donderdag 8 april 2010

Geboren merrieveulen Felda  Lexicon x Heartbreaker

 

 

 

 

 


 

foto's van de voorselectie op 20 maart en finale op 27 maart

                       Mariol Middel


 

 

OPEN NOORD NED. KAMPIOENSCHAPPEN vrijbewegen/ vrijspringen

Finale 27 maart 2010 te Onstwedde

3-jarigen

 

 

VRIJBEWEGEN

St.
Nr.

Naam paard

Stap

Draf

Galop

Soup.

Houd. &
balans

Aanl.
Dress.

TOTAAL

26

Charming Lady RV v. Paint

7,5

8,5

7

8,5

8,5

8

48,0

27

Chanel nr 6 v. Painted Bl II

7

8

7,5

8

8

8

46,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30

Casper v. Haico

7

8

8

7,5

8

7,5

46,0

31

Chakakahn v. Sir Donnerhal

8

7

7

8

7

7,5

44,5

25

Condo SVN v. Sandreo

7,5

8

6

7,5

8

7

44,0

28

Cool Wish v. Voice

7,5

7,5

7

7

8

7

44,0

29

Cicero GF v. Santano

7,5

7

7,5

7

7

7

43,0

24

Chalco Utopia v. Rhodium

5,5

6,5

7

6

7

6,5

38,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPEN NOORD NED. KAMPIOENSCHAPPEN vrij bewegen/ vrijspringen

Selectiewedstrijd 20 maart 2010 te Onstwedde

3-jarigen

 

 

 

 

VRIJBEWEGEN

St.
Nr.

Naam paard

Stap

Draf

Galop

Soup.

Houd. &
balans

Aanl.
Dress.

TOTAAL

33

Chakakahn

8,5

8

9

8,5

9

9

52,0

17

Casper

7

8

9

8

8

8,5

48,5

10

Cicero GF

7,5

8

8

7

7,5

8

46,0

13

Cool Wish

6,5

7,5

8

8

8

8

46,0

24

Chanel nr 6

7

8

8

7,5

8

7

45,5

8

Charming Lady RV

7,5

8

6,5

8

7

7,5

44,5

1

Condo SVN

7,5

7,5

6,5

7

7

7,5

43,0

7

Chalco Utopia

6,5

7

7,5

6,5

8

7,5

43,0

21

Celeste

7,5

7,5

6,5

7

7

7

42,5

11

Cimara

7

7,5

6,5

7

7

7

42,0

29

Cekaline

7

7

7

7

6,5

6,5

41,0

18

Carine JWB

7

6,5

7

7

6,5

6,5

40,5

25

Camyel

6,5

7

7

7

6,5

6,5

40,5

2

Catrinus

7

7

6,5

6,5

6,5

6,5

40,0

3

Cervaro

6

6,5

7

7

6,5

6,5

39,5

31

Casino G

6,5

7

6

6,5

6,5

6,5

39,0

36

Carlos

6

7

6,5

6,5

6,5

6,5

39,0

20

Catoo

6,5

6,5

6

6,5

6,5

6

38,0

28

Cyganka

6,5

6,5

6,5

6,5

6

6

38,0

32

César

7

6,5

6

6

6

6

37,5

22

Captain E

6

6,5

5

6

6

6

35,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 19 maart 2010 eerste veulen geboren

 

Geboren Flipmode(hengstveulen) v. Corland eigenaar Jenneke Smit

 

 

 

 

 

 

 

De Oostermoer-Kei 2010

6 maart: De Oostermoer-kei proef voor jonge dressuurpaarden tijdens HRD in Bronneger

 

 

 

6 maart: 5-jarige dressuurpaarden: Tandarts Meursing prijs

Hoewel de opkomst, mede door de weersomtandigheden, tegenviel streden toch een aantal fijne paarden om de Oostermoer-kei bij de 5-jarigen. De bruine Arleste SVN (Sandreo x Zuidhorn) won de harten van de jury en mocht zich als eerste opstellen. Het aansprekende paard beweegt met zeer veel takt en beschikt over goede balans, ook bij meer doorsluiten. Voorgesteld door Willemien Vries zette de combinatie een fraaie presentatie neer. Tweede werd Asjemenou (UB40 x Houston), een imposante verschijning. Was de vosmerrie nog wat gespannen in haar verrichting onder Frans v.d. Heuvel, ze werd geprezen om haar makkelijke manier van gaan. Op de derde plaats Ajax (Rousseau x Sultan) gereden door Dinja Schnelting, de vierde plaats voor Ellen Bazuin met Amber (Trento B x Purioso) en op de vijfde plaats Alonso (Turbo Magic x Zeoliet) gereden door Joyce Koerts.

 

Foto's van 5&6 maart www.fotografiemariolmiddel.nl

 

 

 

Uitslagen Groninger kampoenschappen L2 13 februari 2010

 

1. Eva Stiefelhagen, 65.17%
2. Janine Ytsma,63.33%
3. Yvette Sevinga, 63.17%
4. Esther Coenraadts, 63.00%
5. Willemien Vries, 62.83%
6. Sylvana Wezeman, 62.83%
7. Pascal Babtist, 62.50%
8. Natasja Scholten, 62.50%

 

 

Willemien en Zidané